Winkelwagen

0

Je winkelwagen is leeg

Ga naar de winkel
“Graag is gestopt met haar cateringactiviteiten. Bestellen is helaas niet meer mogelijk."
GRAAG! Zoete aardappelsoep

GRAAG! Zoete aardappelsoep

Wij van GRAAG! houden ook van lekker eten. Met verse ingrediënten koken is gezonder en lekkerder. De smaken komen veel meer tot hun recht! Koken hoeft niet moeilijk te zijn en is een ontspannende bezigheid na een drukke dag.
Op ons visitekaartje staat een recept. Een zoete aardappelsoep. Ben je benieuwd? Hieronder is het recept! Je hoeft er écht geen keukenprins of prinses voor te zijn.

GRAAG! Zoete aardappelsoep (ca 4 personen)

Ingrediënten

  • 750 g zoete aardappelen

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels ahornsiroop

  • 1/2 theelepel kaneel

  • 1 witte ui, in blokjes gesneden

  • 900 ml bouillon

  • 35 g pecannoten

  • zeezout

Benodigdheden

  • Staafmixer of blender

  • ovenschaal

  • oven

Deze zoete aardappelsoep is zo lekker en met slechts een paar ingrediënten te maken. Je hoeft echt geen keukenwonder te zijn! Het is als een knuffel in een kom.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ° C. Schil en snijdt de zoete aardappelen in blokjes.

2. Leg de blokjes in een grote ovenschaal. Roer de ahornsiroop (o.a. te koop bij de AH) en 1 eetlepel olijfolie door elkaar en besprenkel dit gelijkmatig over de zoete aardappelblokjes. Strooi er naar smaak zeezout over. Bak dit ongeveer 20 minuten, in het midden van de oven gaar, tot ze zacht zijn.

3. Zodra ze ongeveer 15 minuten in de oven staan, zet je een grote pan op middelhoog vuur en voeg je ongeveer twee eetlepels olijfolie toe. Strooi de kaneel erover, gevolgd door de uien en kook, al roerend, ongeveer 5 minuten tot het zacht en zoet is. Voeg de bouillon toe.

4. Haal de zoete aardappelen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Doe de zoete aardappelen in de pan met de bouillon en laat de bouillon ongeveer 10 minuten sudderen.

5. Rooster de pecannoten ongeveer 6-8 minuten op 180 °C tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

6. Gebruik een staafmixer om alles tot een gladde, romige soep te mengen. Of voeg alles toe aan je blender, mix tot een glad mengsel.

7.Serveer de soep met de geroosterde pecannoten erop. Tijm maakt ook een mooie garnering.

Eet smakelijk!

 

 

 

Laat een reactie achter